win-10-spring-creators-update

Windows 10 update 1803 April 2018 Update sau Spring Creators Update este ultima versiune actualizata pentru Windows 10. Printre cele mai importante schimbari pe care noua versiune le aduce, se numara:

 • Timeline – pune in evidenta si sincronizeaza activitatile de pe toate dispozitivele cu Windows 10 pe care le utilizezi. Denumirea acestui tool este Timeline si reuseste sa sincronizeze perfect activitatile astfel incat sa iti poti incepe munca pe un dispozitiv (inclusiv Ios sau Android) si sa o poti finaliza pe un altul, fara a pierde timp transferand fisiere. Aplicatia utilizeaza informatii din Microsoft Office, Photos, News, Microsoft Edge, Maps, etc.

Focus-Assist-Win10

 • Focus assist – sau Asistenta pentru Concentrare, este vechea optiune de Liniste, redenumita. Aceasta iti permite sa opresti notificarile intr-un anumit interval de timp. Ea se poate porni automat in timpul unei prezentari la birou sau atunci cand esti acasa si te joci.
 • Nearby Share – sau Partajarea in apropiere te ajuta sa primesti si sa trimiti rapid informatii – fie ca vorbim de fotografii, video, legaturi web sau fisiere- catre alte dispozitive aflate in apropierea ta, folosind WiFi si Bluetooth.
 • Microsoft Edge – Navigatorul web de la Microsoft are acum o noua serie de imbunatatiri care au rezolvat niste bug-uri mai vechi. Cele mai importante update-uri sunt:
  1. Opresti sunetul unui tab care reda muzica
  2. Bara cu bookmark-uri unde poti stoca site-urile preferate este acum afisata cand deschizi o fila noua
  3. Poti utiliza Microsoft Edge pe toate dispozitivele si toate informatiile se vor sincroniza uniform
  4. Exista un mod denumit „fara aglomerare” care elimina reclamele si alte elemente nefolositoare
  5. Are gesturi de touchpad utile celor care au device-uri cu touchpad.
 • Diagnostic Data Viewer – Microsoft a starnit ceva controverse in trecut despre sistemul prin care colecteaza datele. Asa ca, update-ul din aprilie 2018 isi doreste sa imbunatateasca abordarea, ca ea sa capete cat mai multa transparenta vis-a-vis de utilizatori. Acestia au creat aceasta aplicatie care iti afiseaza in format text, toate datele de diagnostic pe care Windows 10 le trimite catre Microsoft. Aplicatia iti ofera deasemenea si optiunea de a sterge aceste date.
 • Password Recovery for Local Accounts – incepand cu actualizarea Fall Creators, Windows 10 a introdus un mecanism pentru a reseta parola contului din ecranul Lock, insa aceasta optiune era valabila doar utilizatorilor care aveau cont Microsoft. O data cu noua versiune, lansata in aprilie 2018, exista posibilitatea de resetare a parolei si pentru contul local.
 • Bandwidth Limit For Updates – o imbunatatire foarte importanta se refera la latimea de banda. Windows 10, ca si predecesorii sai, descarca actualizari in fundal. Din nefericire actualizarile acestea fac adesea uz de latimea de banda , asa ca navigarea sau streming-ul se ingreuneaza sau se incetineste. Cu Windows 10 Spring Creators Update, ai optiunea de a aloca o anumita cantitate de latime de banda pentru actualizari, astfel incat restul sa fie disponibila strict pentru ceea ce este prioritar.

windows-security

 • Windows Security – in trecut ceea ce se numea Windows Defender este acum denumit Windows Security, cu o optimizare mai buna. Aplicatia ajuta la gestionarea cerintelor de securitate, precum Windows Defender Antivirus si Windows Defender Firewa. Aplicatia are acum mai multe controale si unelte de securitate. Afiseaza noi zone de protectie, rapoarte despre performanta si starea dispozitivului, deasemenea afiseaza intr-un mod mai user-friendly toate amenintarile si actiunile care necesita atentia utilizatorului.

Windows 10 Spring Creators Update a optimizat si alte aplicatii, cum ar fi: Snipping Tool – screen and pen sketch, redarea video HDR, bara de joc redesenata, Cortana, aplicatia de Setari care incepe sa inlocuiasca tot mai mult Control Panel-ul.

Pe 30 aprilie 2018, cu o oarecare intarziere, Microsoft anunta ce noutati aduce actualizarea caracteristicilor din Windows 10.
Actualizarea din aprilie 2018 este disponibila daca accesezi „Actualizare Windows” ( Windows Update) si verifici manual actualizarile. Microsoft a anuntat ca va incepe lansarea globala prin intermediul Windows Update pe data de 8 mai. Ca si in cazul implementarilor anterioare, vor folosi feedbackul in timp real pentru a actualiza intr-un mod inteligent dispozitivele cu Windows.

De retinut este ca, nu trebuie sa faci nimic pentru a obtine actualizarea; aceasta se va lansa automat prin Actualizare Windows, daca ai ales ca actualizarile sa se instaleze automat pe dispozitiv. Dupa ce descarcarea este finalizata si actualizarea este pregatita pentru instalare, esti anuntat, astfel incat sa poti alege momentul potrivit pentru a termina instalarea si pentru a reporni, astfel incat actualizarea sa nu iti disturbe activitatea.

Descopera MicrosoftOffice365 de la dotrotelecom.

Like Us